Forkultivering er smart, gjenbruk er smart — så kombiner de to ved å lage noen egne potter til forkultivering. Du kan selvsagt kjøpe noen brett av plast også, men en fordel med avispapirpotter er at de brytes ned i jorda.

Det betyr at du kan ganske enkelt grave ned potta på plantens endelige vokseplass. Om du skal potte om en eller to ganger går også det helt fint – du kan sette papirpotta direkte i en større potte.

Nedbrytbare potter passer særlig godt for planter som ikke liker at rotsystemet tukles med ved utprikling. For eksempel solsikker skal være ganske ømfintlige, så dermed passer papirpotter godt. Jeg har merket tendenser til at papirpotter kan tørke litt fortere ut enn plastpotter, så følg nøye med på vanningen! 🙂

Her er et par enkle metoder:

  • Du kan ta et par sider fra en avis og lage avispapirpotter ved å rulle avispapiret rundt et glass og stampe det sammen i bunnen.
  • Den mest elegante, lettlagede og brukbare avispapirpotten jeg har funnet til nå, er å brette en firkantet potte med «håndtak». Oppskriften er hentet herfra. Denne origami-metoden tar litt tid å lære seg, men er verdt det! Se video under:

Et enkelt alternativ er å samle på tomme doruller…

– eller gjøre om en melkekartong til såkasser.

 

Lykke til!

 

 

Lagre

Lagre

Lagre